LEVY JOE
Levy Joe werd oktober1967 in Voorburg geboren. De vier muzikanten: John Karelse gitaar/zang, Jan Loman piano/orgel/zang, Godfried Wehrmeijer basgitaar en Ton van der Kleij drums hadden daarvoor al bijna twee jaar samengespeeld in de band Chou-Chou. John Karelse deed het management. Door de Chou-Chou-periode waren de muzikanten erg populair in Voorburg. De Chou-Chou fanclub werd gewoon voortgezet, waardoor de band bij oprichting ook al direct een fanatieke fanclub had.

De naam Levy Joe is niet zomaar uit de lucht komen vallen: er zat een reden achter. John werd vaak 'Levy', genoemd omdat hij hier en daar wat spulletjes kocht en verkocht. Omdat John de meeste songs samen met Jan uitzocht werd de naam 'Joe' als synoniem voor de naam Jan bedacht.  

Levy Joe was een van de eerste bands die repeteerde in het beroemde ďGroene HuisjeĒ een gebouwtje bij de buiten ijsbaan aan de Vliet bij de Kerkbrug (naast de huidige Westvliet Fitness- en Racketclub). In die tijd was het hele terrein waar zich nu het sportpark Westvliet bevindt, nog onbebouwd. Aan de andere kant, de Voorburgse kant van de Vliet, op de plaats waar zich nu het bejaardentehuis Rustoord bevindt,  stond in die tijd een middelbare school, 'De Vlietschool'. Als Levy Joe op zaterdagochtend repeteerde, ontstonden er regelmatig problemen met de school betreffende geluidsoverlast. In die tijd werden de scholieren nog afgeknepen en was er op zaterdagmorgen nog gewoon les.

De muziekstijl was zeer 'moddy' georiŽnteerd: Small Faces, The Who, The Spencer Davis Group en vele andere Engelse bands. Zelf geschreven liedjes stonden ook op de playlist.

Er werd door geheel Nederland opgetreden. In de Randstad verzorgde mijnheer Gerritsen, een relatie uit de tijd van Chou-Chou, met zijn Volkswagenbusje het vervoer.

In juni 1968 verlieten Jan en Ton de band en gingen naar de nieuw opgerichte band 'Summer'. John nam het besluit door te gaan en ging op zoek naar nieuwe muzikanten. Vanaf dat moment bestond Levy Joe uit: John Karelse gitaar/zang, Bob Lingeman sologitarist, Wim van Lon basgitaar, Kees Rops orgel/zang en Rob Schaay drums. Henk de Gier werd de nieuwe manager.

In september 1969 besluit Jan Loman Summer te verlaten en vervangt hij Kees Rops bij Levy Joe. Rob Schaay verlaat dan ook de band en wordt vervangen door Jelle Loozer. Het repertoire bestaat op dat moment uit nummers van o.m. The Rascals, Traffic en Spooky Tooth

Deze bezetting houdt niet lang stand, want in oktober 1969 houdt Levy Joe op te bestaan en gaan drie van de vijf muzikanten verder onder de naam Faceless.

In 1999 kwamen de originele muzikanten van Levy Joe (Jan, John, Godfried en Ton) weer bij elkaar ter ere van een reŁnieconcert in de kantine van de voetbalvereniging 'Wilhelmus' met Hans Vermeulen. Dit reŁnieconcert  heeft ervoor gezorgd dat Levy Joe wederom nieuw leven werd ingeblazen. Jan en John zijn vanaf 1999 samen in Levy Joe blijven spelen en na een aantal muzikantenwisselingen doen zij dat in 2012 nog steeds.