THE SANDY COAST SKIFFLE GROUP (Johan van Boven)
In het Voorburgse verenigingsgebouw De Fjord stond een piano waarop Johan van Boven regelmatig speelde en in dit gebouw aan de Zwartelaan werden zaaltjes verhuurd. Om bijeenkomsten muzikaal te omlijsten, groeide er in De Fjord behoefte aan een huisband. Vanuit het CJV (Christelijke Jongeren Vereniging) werd daarom aan Johan van Boven gevraagd om een band op te richten. Omdat Fred van Starrenburg en Joldert de Vries ook lid waren van het CJV, werden zij door Johan uitgenodigd om ook in deze band te komen spelen.

De band bestond uit: Hans Vermeulen, ukelele, sologitaar en zang, Joldert de Vries, gitaar en zang, Johan van Boven, piano, Onno Bevoort, onversterkte Thee-kist bas, Fred van Starrenburg met 'Brushes' op onversterkte drums. 

Op 28 oktober 1961 kwam deze band voor het eerst in De Fjord bij elkaar om te oefenen.

Johan heeft die beginjaren uitvoerig in zijn overzichtelijke knipselboeken vastgelegd en weet zich er nog veel van te herinneren. Hij vertelt: “We oefenden in De Fjord en ook in de slagerij van de ouders van Frits van ’t Hof in de Franse Kerkstraat. Nog later oefenden we bij Onno thuis in de Lusthofstraat. Van de nabijgelegen school kwamen vaak nieuwsgierige kinderen bij Onno aanbellen. Zangnummers van Fats Domino en The Everly Brothers stonden op ons repertoire, kan ik me herinneren.

Als we ergens moesten spelen, huurde ik gewoon een bakfiets waarmee de spullen werden vervoerd. In de zaaltjes waar we optraden, stond gelukkig altijd een piano zodat ik die niet zelf hoefde mee te sjouwen. Later heeft de buurman van Hans Vermeulen, de Pepsi Cola vertegenwoordiger Jan van Kan, ons vaak in zijn grote stationcar vervoerd.

Onze voorbeelden waren de Skiffle bands die vooral in Engeland in de jaren 50 erg populair waren. De muziekstijl was een mengeling van jazz, blues en folk en er werd vaak gebruik gemaakt van zelfgemaakte instrumenten zoals de bekende theekist met daarop een bezemsteel en daaraan een snaar. Verder zag je in die bandjes vaak een ouderwets wasbord, een akoestische gitaar, een banjo en een kazoo, maar zover gingen wij niet.

Ik was aanvankelijk degene die de optredens regelde, maar het Theaterbureau van Sjef van Nierop organiseerde ook veel voor ons. Later werd Wim Bosman onze manager omdat hij dat veel beter kon dan ik. Hij was een echte goede verkoper.

We speelden veel in De Fjord, in het Patronaatsgebouw aan de Damlaan in Leidschendam en verder voornamelijk in de Randstad. Het viel ons in die tijd al op hoeveel er in het Westland en ook in Leidschendam werd gezopen. Meer in ieder geval dan wij gewend waren, maar wij waren eerlijk gezegd een heel braaf jongensclubje.

We hadden een professionele fanclub met lidmaatschap en clubblad. De burgemeester en de bekende Skip Voogd hebben er wel eens een lovend stukje in geschreven. Dat krantje stencilden we zelf en we verzonden het per post. Daarin stonden de avonden vermeld die speciaal voor de fans werden georganiseerd. Ik huurde dan De Koepel in Park Vreugd en Rust, Amicitia in Den Haag of de bovenzaal in het Forum filmtheater. Een bevriende honkballer met een indrukwekkend postuur stond als portier bij de deur om de avond gezellig en ongestoord te laten verlopen.

Ik kan me niet herinneren dat er ooit een optreden helemaal fout is gegaan. Integendeel, ik denk er met veel plezier aan terug. Vooral aan de Talentenjacht in de Haagse Hout, waar wij als jonge jongens stonden”.

Toen Jan Vermeulen in 1963 bij de band kwam, veranderde de naam in The Sandy Coast Rockers en vonden er nog enkele personele verschuivingen plaats. Johan trok zich in 1963 als musicus terug uit de band, koos voor zijn studie, maar bleef ook actief als voorzitter van de fanclub. In de Voorburgse Courant schreef hij jarenlang stukjes over de prestaties van plaatselijke popgroepen en beatbandjes.

THE SANDY COAST SKIFFLE GROUP,  (Onno Bevoort)
Onno Bevoort vertelt dat hij  Johan van Boven van de Mulo kende en net als Johan lid was van de Christelijke Jongeren Vereniging. In 1961 werd hem gevraagd om als bassist de band te komen versterken. Hij vertelt: “Ik kocht bij de koffiewinkel op de Denneweg een theekist en mijn vader fabriceerde er een bezemsteel met een stuk waslijn aan vast. Dat was de snaar. Vervolgens leerde ik van mijn vriend Frits van ’t Hof, die in de Sandy Coast Jazzband actief was, deze bas te bespelen. We oefenden in een hok bij de slagerij van zijn vader die we kenden omdat Johan op zaterdag verse vleesbestellingen rondbracht.