WHITE POINTER
White Pointer is in 1977 opgericht en bestond toen uit: Fons Ewals zang, Peter Jacobs sologitaar, Ton van der Meer gitaar en zang, Ronald de Vos basgitaar en Martin Cassa drums.

Als drummer Martin Cassa aan het einde van 1977 de band verlaat, vraagt Ton van der Meer aan John Meijer, waarmee hij gespeeld heeft in de band Toby Collar, deze vacature in te vullen.

De naam White Pointer is ingebracht door Fons Ewals.  Fons, een liefhebber van big game fishing, ging namelijk regelmatig naar Gran Canaria om op White Pointers, grote witte haaien, te vissen en vond deze naam geschikt voor een band met ‘een bite’.
Er werd gerepeteerd in de Loef, een tehuis voor mensen met een geestelijke handicap, aan de Loevesteinlaan waar ook hun installatie stond. De echtgenote van Ronald de Vos was daar werkzaam, vandaar dat ze daar gratis mochten oefenen. Als tegenprestatie voor het oefenen hebben ze daar ook een paar keer opgetreden.

De muziek van White Pointer was rockachtig. Een groot gedeelte van het repertoire werd geschreven door Peter Jacobs en Ton van de Meer. Behalve eigen nummers speelden ze o.a. nummers van Johnny Winter en Bob Seger omdat zanger Fons een identieke stem had als die van Bob Seger.

Er werd door het hele land opgetreden, onder andere op schoolfeesten en in het clubcircuit.

Begin 1978 mocht White Pointer, door bemiddeling van Ton, bij Bovema Heemstede een demo opnemen. Producer was de ex drummer van Kayak, Pim Koopman. Daar het eerste nummer er in één keer direct goed opstond, hebben ze zo’n acht tracks opgenomen. Na afloop was de bierautomaat in de kantine in ieder geval helemaal leeg.

Eind 1978 verlaat Peter Jacobs de band en werd er een nieuwe gitarist aangetrokken. Dat was Jaap de Jonckheere, die later furore zou maken in o.a. Urban Heroes. Jaap heeft een paar keer mee geoefend, maar verliet al weer spoedig de band. 

Daar de overige leden er geen zin meer in hadden om weer een gitarist te zoeken is de band uit elkaar gegaan.

Over hoe hij bij de band is gekomen vertelt John Meijer: ”Ton en ik speelden eerst bij Toby Collar, de band van René Nodelijk. In 1977 sloot ik aan bij White Pointer. Begin 1979 keerde ik weer terug naar René Nodelijk die een nieuwe band had opgericht, genaamd Renée.”

Nadien is John actief geweest bij de band Inside, is vervolgens eigenaar van een boekingskantoor geworden en heeft tenslotte nog bij René and The Alligators gedrumd.

Peter Jacobs vertelt: ”Ik begon op jonge leeftijd bij Mr. Green and the Pink Panters, we verzorgden met deze band regelmatig de voorprogramma’s bij de Arnhemse Long Tall Ernie and the Shakers. Wij vertoefden namelijk vaak in het Arnhemse. Op een bepaald moment besloten Fons Ewals, de zanger van Mr. Green, en ik om terug te keren naar de randstad en daar een nieuwe band op te richten, dat werd dus White Pointer.

Na White Pointer bestonden Peters muzikale activiteiten uit studiowerk, tv werk voor de NCRV, het commerciële orkest de Tony Martin Band, soulband Shotgun Wedding (waarin de zangeres Anouk haar carrière begon) en diverse jazz en blues combo's. Op dit moment (2012) speelt hij in Mad Pit.

Bassist Ronald De Vos heeft na het uiteenvallen van White Pointer niet meer actief in bands gespeeld. Hij werkt vanaf het begin van het computer tijdperk als ICT-er en woont in Frankrijk.

Fons Ewals heeft gezongen in Mr. Green, White Pointer en later in Shotgun Wedding.

Ton van der Meer speelde in vele bands zoals The Thunderbirds, Group NL, Group Afternoon, Time, Smyle, Mr. Green and the Pink Panters, Toby Collar, White Pointer, Leopard en tenslotte in Renée. Als hij niet op jeugdige leeftijd was overleden, zou deze lijst ongetwijfeld veel langer zijn geweest.